
Dobrodošli u restoran Dedinje, mesto na kojem uspešno spajamo izvanredno gostoprimstvo sa vrhunskim, kreativnim kulinarskim umećem, mesto dostojno pravih hedonista koji traže i prepoznaju najviši kvalitet ugostiteljske usluge.
Moderan pristup kulinarstvu, koji upotpunjuje bogata ponuda vrhunskih vina, i gostoljubivost našeg osoblja stvaraju potpuno nov gastronomski doživljaj.
Zato slobodno očekujte i više i drugačije, bilo da ste prvi put kod nas ili da dolazite svakodnevno.
Hvala vam na podršci i inspiraciji koju nam dajete.
Hladna predjela
Tatar od sveže tune sa avokadom
Juneći tatar biftek na tradicionalan način
Goveđi karpaćo na rukoli sa tartufima
Selekcija pršuta i sušenog mesa 150gr
Italijanska burata sa chery paradajzom i domaćim pestom
Selekcija sireva 150gr

Topla predjela
Gambori u tempuri sa panko prezlama
Grilovana guščija džigerica sa crnim tartufom i teriyaki sosom
Rolnica sa biftekom u sosu od semena bundeve
Punjeni cvetovi zelene tikvice, urda, crni tartuf
i sos od burrate
Pečeni kozji sir sa domaćim džemom od smokve

Paste i rižota
Rižoto sa cvetovima zelene tikvice, tatarom od crvenih
Carabinero gambora i straćatelom
Taglioni sa mariniranom tunom, maslinama,
kaparom i šljivar paradajzom
Pasta sa mastilom od sipe, lagano ljuti ragu sos
od gambora
Rižoto sa piletinom i dimljenom paprikom
Pasta sa biftekom i crnim tartufom
Ravioli Buche de chevre, pančeta i ulje od vlašca.
Pene od sveže testenine all'Arrabbiata
Supe i čorbe
Goveđa supa sa knedlama
Potaž od paštrnka, čips od parmezana,
maslinovo ulje aromatizovano sa čubar travom

Specijaliteti od ribe i mesa
Kokot u pergamentu, ligurske masline, kapar,
majčina dušica
Brancin na morskoj soli
Losos Teriyaki, kus kus sa povrćem
Žutorepa tuna iz Josper peći, praziluk i
masline taggiasche
Biftek u maslinovom ulju, grilovano sezonsko
povrće
Teleći file, guščija džigerica, karamelizovani ešalot,
sos od taleggia
Ćuretina iz wok-a sa povrćem i basmati pirinčem
Pileći file sa mocarelom u hrskavoj korici, pire
i majonez od bele špargle
Beyond vege burger, krompir sa ruzmarinom
Ćevapi od junećeg mesa sa rosti krompirom
i urnebesom
Pljeskavica DEDINJE od junećeg mesa
sa slaninom i dimljenim sirom

Selekcija mesa
iz Josper peći
Juneći biftek na žaru 250g
Teleći file na žaru 250g
Ribeye Wagyu
Black angus domaći dry aged 45 dana
Ribeye Black angus USA
Ribeye Black angus Aberdeen - Irska
Ribeye Black angus - Urugvaj
T BONE domaći Black angus dry aged 45 dana
Tomahawk od mangulice
Molim vas informišite se kod personala o dnevnoj
ponudi stekova.
Selekcija mesa iz Josper peći se služi bez priloga.

Obrok salate
Salata sa biftekom
Korejska salata sa piletinom
Kus kus salata sa gamborima, avokadom i
svežim korijanderom
Salata sa spanaćem, cveklom, kajsijom
i kozijim sirom

Salate
Sezonske zelene salate
Vitaminska salata
Rukola sa chery paradajzom, parmezanom i pinjolima
Salata od paradajza volovsko srce sa maslinovim
uljem i bosiljkom
Grčka salata
Pečena paprika, koziji sir i rukola
Prilozi
Grilovano sezonsko povrće
Krompir sa ruzmarinom
Pire krompir
Pire krompir sa tartufima
Kus kus sa sezonskim povrćem
Bela sotirana špargla sa puterom, belim lukom,
majčinom dušicom
Kuver
*Molim vas informišite se kod personala o alergenima u
hrani.
*Pola porcije se naplaćuje 70% od pune cene

Deserti
Semifredo od višnje, krem od panakote i cimeta
Nešto kao čokolada Dubai
Kolač od jabuke sa sladoledom od vanile
Cheese cake
Čokoladni sufle
Palačinke po želji
Tanjir svežeg voća
Selekcija sladoleda i sorbea
*Cene su izrazene u dinarima i uključuju pdv
